Coronavirus: Nu este timpul pentru represalii împotriva Chinei pentru răspândirea COVID-19 (Mike Pompeo)

Coronavirus: Nu este timpul pentru represalii împotriva Chinei pentru răspândirea COVID-19 (Mike Pompeo)

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că este prea devreme să se discute despre consecinţe pentru China cu privire la ceea ce responsabilii americani consideră că ar fi lentoarea cu care Beijingul a semnalat amploarea crizei coronavirusului în China, informează Reuters.

SUA au repatriat 50.000 de cetăţeni americani blocaţi în străinătate din cauza diverselor restricţii legate de epidemia de COVID-19 şi mai sunt încă multe mii care aşteaptă să fie aduşi acasă, a afirmat Mike Pompeo într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă împreună cu preşedintele Donald Trump.

Întrebat despre consecinţe pentru China, Pompeo a declarat: "Nu este momentul pentru represalii. Dar este încă timp pentru claritate şi transparenţă".

China a informat doar despre aproximativ 3.000 de decese din cauza noului coronavirus, care a apărut pentru prima oară în oraşul chinez Wuhan, cifră pe care Trump şi alţi responsabili o pun la îndoială dat fiind numărul mare de decese în alte ţări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990