Coronavirus: O ciclistă elveţiană a schimbat echipamentul cu halatul de doctor

Coronavirus: O ciclistă elveţiană a schimbat echipamentul cu halatul de doctor

Ciclista profesionistă elveţiană Elise Chabbey a schimbat echipamentul de cursă cu halatul de doctor după suspendarea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Rutiera de 26 de ani de la echipa Bigla-Katiuşa, care recent a devenit medic, s-ar fi pregătit în mod normal pentru cursele clasice de primăvară, dar acum lucrează ca medic rezident la Spitalul Universitar din Geneva.

''Să stau degeaba nu e în felul meu de a fi. Ce se întâmplă este fără precedent, având în vedere gravitatea situaţiei, am simţit că trebuie să fac ceva'', a declarat Chabbey pe site-ul echipei sale.

Cu numărul de infecţii cu Covid-19 crescând zilnic în Elveţia, una dintre cele mai afectate ţări europene, Chabbey a declarat că se află în prima linie a luptei cu virusul.

''Săptămâna aceasta am avut nouă pacienţi şi anticipăm tot mai mulţi în zilele viitoare'', a afirmat ciclista.

Chabbey, care nu are nicio idee când se va încheia criza şi când va pedala din nou, speră să participe la Mondialele de şosea din Elveţia, programate în septembrie.

''Când criza va lua sfârşit vreau să ştiu că am încercat să-mi fac treaba mea şi sper să fiu mândră de asta. Cred că ce fac acum mă va ajuta mental. Când vor concura din nou voi fi mai multe decât pregătită şi motivată să mă alătur colegelor mele pe şosea'', a conchis Chabbey.

Circa 4.000 de persoane sunt infectate în Elveţia cu noul coronavirus, iar 36 şi-au pierdut viaţa.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) UCI/ Twitter.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…