Coronavirus: O nouă baie de mulţime pentru preşedintele Bolsonaro, circa 500.000 de cazuri în Brazilia

Coronavirus: O nouă baie de mulţime pentru preşedintele Bolsonaro, circa 500.000 de cazuri în Brazilia

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a participat duminică la un miting cu simpatizanţii săi, sfidând încă o dată normele sanitare şi regulile de distanţare socială într-un moment în care ţara înregistrează circa o jumătate de milion de cazuri de COVID-19, notează AFP.

Şeful statului, deschis contra măsurilor de izolare, a apărut în faţa palatului prezidenţial din Brasilia, salutând zecile de persoane care îi scandau numele dat de ei, "Mito, Mito, Mito" (Mitul).

Ferindu-se de această dată să atingă mâinile partizanilor săi, Jair Bolsonaro, înconjurat de garda de corp, a ridicat doi copii pe umerii săi. Ulterior, s-a plimbat printre simpatizanţi călare pe un cal al poliţiei.

Brazilia, 210 milioane de locuitori, este a patra ţară ca număr de morţi din cauza noului coronavirus, raportând sâmbătă 28.834 de decese, în urma Statelor Unite (peste 103.000), Regatului Unit (38.489) şi Italiei (33.414), potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

Gigantul latino-american va depăşi în curând 500.000 de cazuri de COVID-19, pe locul al doilea în lume după Statele Unite care înregistrează circa două milioane de persoane infectate.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!