Coronavirus: O nouă baie de mulţime pentru preşedintele Bolsonaro, circa 500.000 de cazuri în Brazilia

Coronavirus: O nouă baie de mulţime pentru preşedintele Bolsonaro, circa 500.000 de cazuri în Brazilia

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a participat duminică la un miting cu simpatizanţii săi, sfidând încă o dată normele sanitare şi regulile de distanţare socială într-un moment în care ţara înregistrează circa o jumătate de milion de cazuri de COVID-19, notează AFP.

Şeful statului, deschis contra măsurilor de izolare, a apărut în faţa palatului prezidenţial din Brasilia, salutând zecile de persoane care îi scandau numele dat de ei, "Mito, Mito, Mito" (Mitul).

Ferindu-se de această dată să atingă mâinile partizanilor săi, Jair Bolsonaro, înconjurat de garda de corp, a ridicat doi copii pe umerii săi. Ulterior, s-a plimbat printre simpatizanţi călare pe un cal al poliţiei.

Brazilia, 210 milioane de locuitori, este a patra ţară ca număr de morţi din cauza noului coronavirus, raportând sâmbătă 28.834 de decese, în urma Statelor Unite (peste 103.000), Regatului Unit (38.489) şi Italiei (33.414), potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

Gigantul latino-american va depăşi în curând 500.000 de cazuri de COVID-19, pe locul al doilea în lume după Statele Unite care înregistrează circa două milioane de persoane infectate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!

2 Voi ați citit ce spune Vanghelie despre Piedone?

3 Mearsheimer / „Rusia va anexa încă 4 regiuni din Ucraina”

4 VIDEO Primele imagini cu craterul format la prăbușirea dronei militare în Insula Mare a Brăilei, incidentul cu cea mai mare pătrundere în teritoriul …

5 „Peter a ieşit din cameră, s-a dus în bucătărie, a scos un cuţit şi a început să se plimbe prin casă cu cuţitul în mână”