Coronavirus: OMS dezminte că ar fi ''China-centrică'', după criticile lui Trump

Mai mulţi oficiali din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au dezminţit miercuri că aceasta ar fi "China-centrică", cum a afirmat în ajun preşedintele american Donald Trump, şi au subliniat că nu e momentul pentru o reducere de fonduri, în plină pandemie, relatează Reuters.

Statele Unite sunt principalul donator de fonduri către organizaţia cu sediul la Geneva şi căreia Trump i-a reproşat marţi că nu a făcut recomandări adecvate la începutul epidemiei cu noul coronavirus.

Contribuţia SUA la OMS în 2019 a fost de peste 400 milioane de dolari, aproape dublu faţă de a doua cea mai mare din partea unui stat membru. China a plătit în ce o priveşte 44 de milioane de dolari, notează Reuters.

"Ne aflăm încă în faza acută a unei pandemii, aşa că nu este momentul ca fondurile să fie diminuate", a spus dr. Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa, într-un briefing video, în răspuns la o întrebare legată de remarcile preşedintelui american.

Dr. Bruce Aylward, înalt consilier al directorului general al OMS, a apărat la rândul său relaţia acesteia cu China, punând accentul pe importanţa cooperării cu autorităţile de la Beijing pentru a înţelege epidemia care a început în Wuhan.

"La începutul epidemiei a fost de importanţă absolut crucială să avem acces deplin la toate datele posibile, să mergem în teren şi să lucrăm cu chinezii pentru a înţelege" ce se întâmplă, a declarat el presei.

"Am procedat la fel cu fiecare dintre celelalte ţări grav afectate, cum este Spania, şi nu a avut nimic de-a face cu China în mod special", a explicat responsabilul OMS

Acesta a justificat de asemenea recomandările OMS de a menţine deschise graniţele afirmând că autorităţile chineze au depus mari eforturi pentru a identifica şi detecta primele cazuri şi contactele acestora şi a se asigura că respectivele persoane nu călătoresc, pentru a ţine în frâu virusul. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion