Coronavirus: OMS se teme de un nou val de cazuri în emisfera nordică odată cu venirea frigului

Coronavirus: OMS se teme de un nou val de cazuri în emisfera nordică odată cu venirea frigului

Cazurile de COVID-19, care săptămâna trecută au crescut la nivel global după două luni de descreştere, ar putea cunoaşte o escaladare în emisfera nordică odată cu venirea lunilor reci, a avertizat joi şefa unităţii de boli emergente din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, relatează EFE.

"Oamenii petrec mai mult timp în interior, adesea în încăperi incorect ventilate... avem varianta Delta, din care am identificat deja 30 sub-variante, iar pandemia va continua", a prognozat Van Kerkhove la conferinţa de presă săptămânală a OMS despre COVID-19.

Experta americană a subliniat că, în pofida acestui lucru, "se poate reduce transmisibilitatea", nu doar prin vaccinuri ,ci şi prin alte modalităţi disponibile şi înainte, precum distanţarea, măştile sanitare, respectarea igienei şi neparticiparea la marile evenimente de masă.

"Avem la îndemână armele pentru a salva vieţi şi a reduce transmiterea", a spus Van Kerkhove, potrivit căreia, "cu cât vom utiliza mai mult aceste arme, cu atât vom fi mai aproape de a pune capăt pandemiei".

Cazurile globale de COVID-19 au crescut cu 4 % săptămâna trecută după aproape două luni de scădere, mai ales în urma noilor valuri de contagieri înregistrate în ţări europene ca Marea Britanie, Rusia, Turcia sau Ucraina.

OMS a raportat 2,9 milioane de contagieri în întreaga lume, între 18 şi 24 octombrie, dintre care mai mult de jumătate - 1,6 milioane - s-au înregistrat în Europa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…