Coronavirus: Până la zece ore de aşteptare la frontiera sloveno-austriacă din cauza controalelor sanitare

Coronavirus: Până la zece ore de aşteptare la frontiera sloveno-austriacă din cauza controalelor sanitare

Instituirea, sâmbătă, de către autorităţile austriece a unor controale sanitare stricte la graniţa cu Slovenia din cauza coronavirusului a provocat imense blocaje în trafic, care continuă şi duminică, relatează AFP. Turiştii au aşteptat în unele locuri până la ora zece noaptea trecută, potrivit poliţiei.

Importante noduri de legătură în Europa pe axa sud-nord, tunelurile rutiere Karawanken şi Loibl, la graniţa dintre Slovenia şi Austria, au fost pline de coloane de maşini lungi de mai mulţi kilometri, mulţi turişti întorcându-se din concediu, în special germani şi olandezi.

Duminică dimineaţă, coloana de maşini se întindea pe şapte kilometri cu un timp de aşteptare de trei ore la intrarea în Karawanken, în timp ce la Loibl se aşteaptă cinci ore.

Începând de sâmbătă, Austria a oprit fiecare maşină care intră pe teritoriul său din Slovenia pentru a înregistra datele personale ale fiecărui pasager, chiar şi în tranzit, pentru a putea urmări contaminarea cu noul coronavirus.

Viena invocă o creştere constantă a infecţiilor pe teritoriul său, o treime dintre turişti fiind testaţi pozitiv la o lună după întoarcerea din Croaţia, destinaţie la sud de Slovenia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...