Coronavirus: Parizienii vor putea alerga şi merge cu bicicleta fără mască

Coronavirus: Parizienii vor putea alerga şi merge cu bicicleta fără mască

Bicicliştii şi pasionaţii de jogging vor avea permisiunea să circule fără mască la Paris, unde purtarea acesteia a devenit de vineri obligatorie pentru pietoni, a anunţat prefectura de poliţie, potrivit AFP.

"Purtarea măştii nu va fi cerută" pentru persoanele care "exercită o activitate fizică, mai exact dacă aleargă sau merg cu bicicleta", a precizat într-un comunicat prefectura de poliţie, răspunzând unei solicitări a Primăriei Parisului, care a vrut o derogare în acest sens.

Purtarea măştii a devenit obligatorie de vineri dimineaţă în capitala franceză şi în periferiile apropiate, în încercarea de a limita răspândirea virusului, care circulă activ în zonă.

Franţa a atins joi cel mai mare număr de contaminări de după luna mai, cu 6.000 de noi cazuri în 24 de ore.

Iniţial, măsura anunţată joi seara urma să îi vizeze pe biciclişti şi pe utilizatorii de trotinete - care nu mai sunt menţionaţi în derogarea acordată de prefectură.

"Este o veste excelentă. Suntem extrem de bucuroşi că prefectura ne-a auzit, în acelaşi fel în care a clarificat faptul că nu este interzis să fumezi şi nu este interzis să mănânci în spaţiul public", a reacţionat la BFMTV Emmanuel Grégoire, prim-adjunctul primarului socialist al Parisului, Anne Hidalgo.

Anterior, el a spus că este "contraproductiv" ca bicicliştii să poarte mască.

"Le spunem oamenilor: 'Folosiţi bicicleta pentru a decongestiona transportul în comun", dar în paralel le cerem să poarte o mască, lucru care este extrem de inconfortabil", a argumentat el.

Nerespectarea obligaţiei de a purta mască este pasibilă de o amendă de 135 de euro. Până acum, obligaţia de a o purta era limitată la transportul în comun şi la unele cartiere foarte frecventate sau turistice din Paris. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!