Coronavirus: Parlamentarii malaezieni vor fi testaţi pentru COVID-19 înainte de o controversată şedinţă parlamentară

Coronavirus: Parlamentarii malaezieni vor fi testaţi pentru COVID-19 înainte de o controversată şedinţă parlamentară

Parlamentarii din Malaezia vor fi testaţi pentru COVID-19, boala cauzată de noul tip de coronavirus, înainte de o controversată şedinţă parlamentară programată pentru 18 mai, informează marţi dpa.

Membrii Parlamentului malaezian au fost anunţaţi de Riduan Rahmat, secretarul camerei inferioare a Parlamentului, Dewan Rakyat, că "toţi parlamentarii vor trebui testaţi pentru COVID-19 la parlament, din 14 până în 15 mai".

Sesiunea parlamentară din 9 martie a fost amânată după ce fostul ministru de interne malaezian Muhyiddin Yassin a fost numit şef al guvernului, succedându-i lui Mahathir Mohamad, după o luptă pentru putere care a dus la înlăturarea învingătorilor alegerilor din 2018.

În aceeaşi săptămână, o ceremonie musulmană a fost organizată la periferia capitalei Kuala Lumpur, generând jumătate dintre cele 5.820 de cazuri de COVID-19 din Malaezia şi ducând la impunerea pe 18 martie a măsurilor de izolare la nivel naţional.

Chiar dacă numărul de noi cazuri de contaminare a scăzut la sub 50 pe zi, cu două treimi din totalul celor infectaţi fiind în prezent vindecaţi, guvernul malaezian a extins săptămâna trecută măsurile de izolare până pe 12 mai.

Ministrul malaezian al apărării Ismail Sabri a anunţat marţi că peste 21.000 de persoane au fost arestate în timpul perioadei de carantină, care i-a închis pe oameni în case, exceptând drumurile pentru cumpărarea de alimente şi pentru mers la locul de muncă.

Printre presupusele încălcări raportate de poliţie se numără cazuri de persoane care făceau jogging sau care au declarat că au nevoie de aer curat.

Marţi, veteranul opoziţiei Lim Kit Siang a spus că şedinţa parlamentară din 18 mai anulează practic rolul parlamentului "de supraveghere şi supervizare a măsurilor guvernamentale din timpul pandemiei de COVID-19".

Invocând pandemia, Muhyiddin Yassin a declarat într-un interviu acordat sâmbătă la televiziune că "nu este timp pentru politică".

După ce Muhyiddin a preluat puterea, fostul premier Mahathir Mohamad a declarat că este susţinut de majoritatea parlamentarilor şi l-a acuzat pe Muhyiddin că amână şedinţa parlamentară pentru a evita un vot de neîncredere. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF