Coronavirus: Personalul medical militar din Israel va acorda asistenţă unui spital civil - o premieră

Coronavirus: Personalul medical militar din Israel va acorda asistenţă unui spital civil - o premieră

Israelul a inaugurat duminică un nou serviciu spitalicesc anticoronavirus co-gestionat de armată, o premieră pentru corpul medical militar israelian, care va trata civili, pentru a întări un sistem de sănătate aflat în dificultate, informează AFP.

Cu peste 290.000 de cazuri confirmate şi peste 1.900 de decese la o populaţie de 9 milioane de locuitori, Israelul este una dintre ţările cu rata de infectare cea mai ridicată din lume.

Câteva sute de medici, infirmieri, ambulanţieri şi alt personal medical militar se vor ralia echipelor spitalului Rambam din Haifa "pentru a trata pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus", a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

Ei vor co-gestiona sala de control inaugurată duminică, ce permite monitorizarea pacienţilor cu ajutorul camerelor video, precum şi unitatea de îngrijiri înfiinţată în parcarea spitalului, transformată în aripă pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Potrivit directorului-adjunct al spitalului, Avi Weissman, intervenţia armatei va permite restabilirea serviciilor suspendate din cauza noului tip de coronavirus.

Personajul medical militar din Israel îngrijeşte de obicei doar soldaţi. El mai intervine în timpul unor crize umanitare în străinătate.

Este pentru prima dată când personalul medical militar va acorda asistenţă unui spital civil, a declarat Ariel Furer, ce conduce departamentul de luptă împotriva COVID-19 al armatei israeliene.

Ministrul israelian al apărării Benny Gantz a declarat că armata "lucrează pentru a acoperi lacunele care s-au format în cadrul sistemului de sănătate publică neglijat vreme de un deceniu".

Această critică adresată fostului său rival, premierul Benjamin Netanyahu, face ecoul comentariilor unor experţi independenţi care îl acuză pe şeful guvernului că nu a acordat prioritate sistemului de sănătate după ce a venit la putere, în 2009.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…