Coronavirus: Peste 16 milioane de infectări, confirmate în Statele Unite

Coronavirus: Peste 16 milioane de infectări, confirmate în Statele Unite

Peste 16 milioane de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în Statele Unite de la începutul pandemiei de COVID-19, au anunţat duminică reprezentanţii Universităţii Johns Hopkins, relatează DPA.

În cifre absolute, acesta cel mai mare bilanţ raportat de o ţară la nivel mondial.

Numărul cazurilor noi de infectare care au fost confirmate în ultimele 24 de ore este de 219.510, iar cel total a urcat astfel la 16.067.031.

Sâmbătă, 2.368 de americani au murit după ce au contractat virusul SARS-CoV-2, un număr mai mic decât recordul stabilit în ziua precedentă, cu peste 3.300 de decese.

În total, 297.837 de persoane au murit în Statele Unite din cauza maladiei COVID-19.

Statele Unite se pregătesc să lanseze cel mai amplu program de vaccinare din istoria ţării în zilele următoare, după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului Pfizer-BioNTech.

Primele persoane care vor primi acest vaccin sunt angajaţii din sectorul medical şi rezidenţii din aziluri. Americanii din populaţia generală nu vor putea fi vaccinaţi mai devreme de primăvara sau vara anului viitor, au precizat autorităţile sanitare americane.

Statele Unite se confruntă cu un nou val de creştere considerabilă a numărului de cazuri de infectare, iar numărul paturilor disponibile în spitalele americane scade cu rapiditate la nivelul întregii ţări. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…