Coronavirus: Peste 20.000 de decese provocate de COVID-19 în India; numărul contaminărilor a depăşit 700.000

Coronavirus: Peste 20.000 de decese provocate de COVID-19 în India; numărul contaminărilor a depăşit 700.000

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în India a depăşit 20.000 pe fondul unei creşteri masive a numărului zilnic de contaminări, in contextul în care autorităţile continuă să relaxeze măsurile de restricţie impuse ca urmare a pandemiei, informează DPA.

După recenzarea a 22.452 de cazuri noi şi a 467 de decese asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul COVID în India a ajuns la 719.665 de infectări şi 20.160 de morţi, potrivit datelor anunţate marţi de Ministerul Sănătăţii.

Rata de infecţii noi, precum şi cea a deceselor, a crescut în cel mai rapid ritm după ce India a început să-şi relaxeze restricţiile începând cu mijlocul lunii mai odată cu reluarea zborurilor interne şi a serviciilor de tren şi cu redeschiderea birourilor şi a pieţelor.

De luni, autorităţile au redeschis şi monumentele majore din întreaga Indie, cu excepţia Taj Mahal-ului, care a rămas închis.

Datele guvernamentale arată că în timp ce India a ajuns la pragul de 100.000 de contaminări în 110 zile până la data 19 mai, ultimele 100.000 de cazuri au fost
înregistrate în doar şase zile, din 2 iulie.

Luni, India a depăşit luni Rusia în topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume, ocupând în prezent poziţia a treia, în spatele Statelor Unite şi a Braziliei.

Cu toate acestea, numărul deceselor asociate noului coronavirus în această ţară rămâne unul relativ scăzut, India figurând pe poziţia a opta în clasamentul statelor cu cele mai multe victime provocate de COVID-19, în spatele Statelor Unite, Braziliei, Marii Britanii, Italiei, Mexicului, Franţei şi Spaniei.

Responsabilii din domeniul sănătăţii au avertizat însă că numărul deceselor ar putea creşte semnificativ în săptămânile următoare, odată cu creşterea record a numărului de infectări.

Statul vestic Maharashtra, cu Mumbai capitală regională, este cel mai grav afectat de pandemie, cu 211.987 de infecţii şi 9.026 de decese asociate COVID-19..AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...