Coronavirus: Peste 25.000 de decese în Mexic, provocate de COVID-19

Coronavirus: Peste 25.000 de decese în Mexic, provocate de COVID-19

Peste 25.000 de persoane au murit în Mexic din cauza COVID-19, iar alte 200.000 au fost infectate cu noul coronavirus de la începutul epidemiei în această ţară cu 127 de milioane de locuitori, potrivit autorităţilor, relatează AFP.

În aproape trei luni, numărul de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus a ajuns la "202.951 până în prezent", în timp ce "deplângem moartea a 25.060 de persoane în urma epidemiei", a declarat joi Jose Luis Alomía, directorul general al Departamentului de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii din Mexic, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primele trei cazuri de infectare în Mexic au fost constatate pe 28 februarie. În ultima săptămână din martie, guvernul a suspendat activităţile neesenţiale. La 1 iunie, reluarea acestor activităţi a început treptat.

Ciudad de Mexico rămâne în stare de urgenţă maximă. Mexicul are o rată de contaminare de 159 la 100.000 de locuitori, potrivit cifrelor prezentate joi în cadrul conferinţei de presă, şi se află pe locul al şaptelea la numărul de decese provocate de epidemia de COVID-19.

În rândul celor 36 de state ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mexicul este cel care efectuează cel mai mic număr de teste de screening, cu 3,15 teste la 1000 de locuitori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu