Coronavirus: Peste 800.000 de decese asociate COVID-19 înregistrate în Statele Unite (Universitatea Johns Hopkins)

Coronavirus: Peste 800.000 de decese asociate COVID-19 înregistrate în Statele Unite (Universitatea Johns Hopkins)

Peste 800.000 de persoane au murit din cauza infectării lor cu noul coronavirus în Statele Unite de la începutul pandemiei de COVID-19, potrivit statisticilor naţionale publicate marţi de Universitatea Johns Hopkins din oraşul american Baltimore, informează DPA.

Site-ul Universităţii Johns Hopkins este actualizat cu regularitate şi prezintă de obicei cifre uşor mai mari decât statisticile oficiale publicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

CDC a anunţat că aproximativ 796.000 de americani au murit din cauza infectării lor cu noul coronavirus, până marţi.

Referindu-se la cele 800.000 de decese asociate COVID-19, preşedintele american Joe Biden a spus că ele reprezintă "o bornă tragică".



"Ne aducem aminte de fiecare persoană (dintre cele decedate, n.r.) şi de vieţile trăite de ele, ne rugăm pentru rudele pe care le-au lăsat în urmă", a declarat Joe Biden.

"Pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă şi ne confruntăm cu o nouă variantă (a virusului SARS-CoV-2, n.r.), trebuie să rămânem hotărâţi şi să continuăm să luptăm împreună împotriva virusului", a adăugat preşedintele american, referindu-se la noua variantă Omicron.

Joe Biden i-a îndemnat pe americanii neimunizaţi să se vaccineze anti-COVID-19, iar pe cei deja vaccinaţi să se programeze pentru a primi doze de supra-rapel ("booster"), precum şi să respecte alte măsuri de prevenţie, precum purtarea măştii sanitare.

"Îi îndemn pe toţi americanii: faceţi-vă datoria patriotică de a menţine ţara în siguranţă, de a vă proteja pe voi înşivă şi pe cei din jurul vostru", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Statele Unite, o ţară cu o populaţie de aproximativ 330 de milioane de locuitori, au înregistrat cele mai multe decese asociate COVID-19 dintre toate statele lumii.

Brazilia ocupă locul al doilea în acest bilanţ global, cu 600.000 de decese, şi este urmată de India, cu aproape 500.000 de decese. Potrivit statisticilor oficiale, Mexicul şi Rusia au înregistrat fiecare circa 300.000 de decese.

Experţii în sănătate sunt de părere că numărul cazurilor neraportate este mai mare în toate ţările, întrucât multe decese şi infectări cu noul coronavirus nu sunt raportate autorităţilor naţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...