Coronavirus: Peste nouă milioane de cazuri în India

Coronavirus: Peste nouă milioane de cazuri în India

Numărul cazurilor de coronavirus în India este acum de peste nouă milioane, al doilea cel mai mare bilanţ naţional din lume după cel din Statele Unite, au anunţat vineri autorităţile sanitare indiene, citate de France Presse.

Coronavirusul a infectat 9.004.000 persoane în India şi a făcut 132.162 de morţi, potrivit cifrelor oficiale indiene. Cu toate acestea, mulţi experţi consideră că cifra reală este mult mai mare din cauza unui număr relativ mic de teste.

Ţara cea mai lovită de pandemie rămâne oficial Statele Unite, cu 11,6 milioane de cazuri şi peste 250.000 de decese.

India, a doua ţară cea mai populată din lume, a înregistrat o scădere a numărului de noi contaminări în ultimele săptămâni, dar încă rămâne cu 45.000 de cazuri noi pe zi în medie.

New Delhi, care se confruntă în prezent şi cu poluarea sufocantă hibernală a aerului, are mai mult de jumătate de milion de cazuri şi progresul maladiei se accelerează.

Joi, guvernul capitalei a decis să mărească de patru ori amenzile aplicate celor care nu poartă mască.

India a impus restricţii foarte stricte în martie. Dar acestea au fost ridicate treptat de un guvern angajat să relanseze maşinăria economică, în timp ce milioane de locuri de muncă au fost suprimate de la debutul crizei.

Experţii spun că acest lucru a contribuit la favorizarea extinderii epidemiei, alături de reticenţa de a purta mască şi de ignorarea regulilor de distanţare socială.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public