Coronavirus: Peste patru milioane de cazuri, înregistrate în SUA (Johns Hopkins)

Coronavirus: Peste patru milioane de cazuri, înregistrate în SUA (Johns Hopkins)

Statele Unite au trecut joi pragul de patru milioane de cazuri oficiale de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului difuzat la 15:40 (19:40 GMT) de Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Până în prezent, ţara a înregistrat 4.005.414 cazuri de infecţii. Cu peste 143.800 de decese, Statele Unite sunt de departe cele mai afectate din lume de pandemia de coronavirus, înaintea Braziliei şi a Regatului Unit.

Pragul de trei milioane de cazuri a fost atins la 8 iulie în SUA.

După ce au înregistrat o ameliorare spre sfârşitul primăverii, Statele Unite înregistrează de câteva săptămâni o creşterea a numărului de cazuri, în special în sudul şi vestul ţării.

Texas, California, Alabama, Idaho şi Florida au anunţat fiecare miercuri sau joi un număr record de decese în 24 de ore. Peste 60.000 de noi cazuri au fost înregistrate zilnic în toată ţara în ultimele nouă zile.

Un maxim de cazuri de COVID-19 la nivel naţional va fi atins în următoarele patru săptămâni, potrivit Universităţii din Massachusetts.AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, COVID-19, Covid-19, coronavirus, virusul SARS-CoV-2, pandemie, virus)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”