Coronavirus: Pfizer va livra primele doze către Canada în decembrie

Coronavirus: Pfizer va livra primele doze către Canada în decembrie

Grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech vor livra în Canada, până la sfârşitul lunii decembrie, aproximativ 249.000 de doze de vaccin împotriva COVID -19, a anunţat luni premierul canadian Justin Trudeau, relatează AFP.

''Primele livrări ar putea sosi săptămâna viitoare'', după aprobarea Health Canada, aşteptată săptămâna aceasta, a declarat Trudeau în cadrul unei conferinţe de presă.

Primele vaccinări ar trebui să aibă loc la câteva zile după sosirea dozelor, a precizat premierul Trudeau.''Primii canadieni vor fi vaccinaţi de săptămâna viitoare dacă avem aprobarea Health Canada săptămâna aceasta'', a spus el.

Canada urmează să primească ''milioane de doze'' suplimentare din acest vaccin la începutul anului 2021, a adăugat el.

Sunt prevăzute 14 centre de distribuire a vaccinurilor în toată ţara, a menţionat, de asemenea, premierul Trudeau. Rezultatele testării la scară largă a acestui vaccin au arătat o eficacitate în proporţie de 95%.

La rândul său, grupul farmaceutic american Moderna, care a dezvoltat un alt vaccin în stadiul cel mai avansat, a indicat, de asemenea, că va putea livra primele doze în Canada luna aceasta.

Ottawa a comandat şi a făcut opţiuni pentru peste 400 de milioane de doze de vaccin de la şapte grupuri farmaceutice.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …