Coronavirus: Poliţia italiană va spori controalele în timpul sărbătorilor pascale; restricţiile vor fi prelungite pînă la 3 mai (presă)

Ministrul de interne al Italiei, Luciana Lamorgese, a anunţat vineri că vor fi întărite controalele stradale ale poliţiei în timpul sărbătorilor pascale, pentru a-i împiedica pe oameni să se deplaseze fără un motiv urgent, transmite AFP.

'Şi de Paşte trebuie să rămânem toţi acasă pentru binele nostru şi al celor apropiaţi şi pentru a permite Italiei să repornească cât mai rapid posibil', a declarat Luciana Lamorgese într-un interviu apărut vineri în cotidianul Corriere della Sera.

'Din acest motiv, vor fi întărite controalele de poliţie în ce priveşte deplasările, spre a evita ca oamenii să plece la reşedinţa de vacanţă sau în localităţi turistice. Cei care nu îşi vor putea justifica deplasarea vor fi sancţionaţi', a precizat ea.

'Înţeleg că, închişi în casă şi odată cu sosirea primăverii, italienii simt nevoia să revină la normalitate (...), dar nu putem să lăsăm garda jos acum prin comportamente iresponsabile', a subliniat ministrul de interne.

Luciana Lamorgese a precizat că, din data de 11 martie, când au intrat în vigoare restricţiile de deplasare, forţele de ordine au controlat aproape 6 milioane de persoane şi au sancţionat peste 220.000.

Guvernul italian a decis să prelungească până la 3 mai măsurile de izolare care expirau la 13 aprilie, conform presei italiene de vineri, care citează surse sindicale.

Decizia, care nu este încă oficială, ar urma să fie adoptată într-un termen foarte scurt, a fost anunţat joi după-amiază într-o reuniune între mai mulţi membri ai guvernului, printre care prim-ministrul Giuseppe Conte, şi reprezentanţi ai unor organizaţii sindicale şi patronale.

'Data de marcat cu roşu în calendarul italienilor este 4 mai: în acea zi, dacă totul merge bine, restricţiile care obligă milioane de oameni să rămână acasă ar putea fi relaxate', scrie pe prima pagină Corriere della Sera. 'Însă persoanele în vârstă şi cele cu risc vor trebuie să fie protejate mai mult timp', atenţionează cotidianul milanez.

Ultimele care se vor redeschide, la o dată deocamdată necunoscută, ar urma să fie şcolile, barurile, restaurantele, cabinetele dentare şi sălile de sport, scrie La Repubblica. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I