Coronavirus: Polonia a raportat cel mai mare număr de decese din al patrulea val al pandemiei

Coronavirus: Polonia a raportat cel mai mare număr de decese din al patrulea val al pandemiei

Polonia a raportat miercuri 794 de decese noi asociate COVID-19, cel mai mare bilanţ zilnic din timpul celui de-al patrulea val al pandemiei, a anunţat ministrul adjunct al Sănătăţii, potrivit căruia acest număr ar putea fi rezultatul unor raportări întârziate din cauza sărbătorilor de Crăciun, informează Reuters.

Pete 75% dintre persoanele care au murit din cauza COVID-19 erau nevaccinate, a precizat ministrul adjunct al Sănătăţii din Polonia, Waldemar Kraska.

"Cred că ne confruntăm în prezent cu un vârf al numărului de oameni care mor de COVID-19", a declarat oficialul polonez pentru postul de televiziune Polsat News.

Polonia a raportat în mod constant în perioada recentă o rată mare de infectări zilnice cu noul coronavirus, deşi varianta Omicron nu a devenit deocamdată dominantă.

Miercuri, Polonia a confirmat miercuri 15.571 de cazuri noi de COVID-19, cu 13% mai puţin decât în urmă cu o săptămână, a anunţat Waldemar Kraska. Până marţi, în Polonia au fost confirmate doar 25 de cazuri de infectare cu varianta Omicron. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”