Coronavirus: Polonia primeşte teste şi echipament de protecţie din China

Coronavirus: Polonia primeşte teste şi echipament de protecţie din China

Polonia va primi din China peste 10.000 de teste pentru coronavirus şi zeci de mii de alte articole de echipament pentru combaterea epidemiei de COVID-19, a informat miercuri seara ministerul sănătăţii de la Varşovia.

'Deşi lupta cu coronavirusul continuă în China, au decis să dea dovadă de solidaritate cu Polonia şi să ne ajute ţara', arată un comunicat preluat de Reuters.

China va trimite 20.000 de măşti, 5000 de costume de protecţie, 5000 de ochelari medicali, 10.000 de mănuşi medicale de unică folosinţă şi 10.000 de protecţii pentru încălţăminte.

Beijingul a promis deja exporturi de echipament medical, cum ar fi măştile şi respiratoarele, în unele ţări, printre care Italia şi Coreea de Sud.

Unele state europene, inclusiv Franţa şi Germania, au anunţat că vor limita exportul anumitor produse medicale, de exemplu al măştilor, pentru a evita penuriile pe plan intern în contextul extinderii epidemiei.

În China s-au confirmat aproape 81.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 3200 de decese provocate de COVID-19, epidemia declanşată spre sfârşitul lui 2019 în oraşul Wuhan din centrul ţării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane