Coronavirus: Polonia raportează un număr record de infectări, apropiindu-se de pragul decis pentru lockdown

Coronavirus: Polonia raportează un număr record de infectări, apropiindu-se de pragul decis pentru lockdown

Polonia a raportat joi un număr record de 27.143 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, apropiindu-se de pragul la care guvernul a spus că ar putea fi forţat să impună carantina la nivel naţional, transmite Reuters.

Miercuri, guvernul a anunţat noi restricţii pentru a limita transmiterea coronavirusului, precizând că va impune un lockdown total dacă numărul de infectări va continua să crească.

Următorul prag de la care ar fi necesare măsuri şi mai aspre a fost stabilit la o medie de 29.000-30.000 de cazuri pe săptămână, a indicat joi dimineaţă purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Muller, la postul Polskie Radio 1.

Joi au fost raportate şi 367 de decese, puţin sub cel mai grav bilanţ zilnic de până acum.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în spitale se aflau joi 19.114 pacienţii cu COVID-19, iar 1.615 erau conectaţi la ventilatoare.

Mai sunt disponibile 28.010 de paturi şi 2.144 de aparate de ventilaţie.

Majoritatea magazinelor din mall-uri, teatrele, muzeele, galeriile şi sălile de cinema se vor închide de sâmbătă.

Toţi elevii care nu învaţă deja de la distanţă vor trece în acest regim începând de luni, iar hotelurile vor rămâne deschise doar pentru clienţii veniţi în scop de afaceri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu