Coronavirus: Polonia va redeschide grădiniţele, dar prelungeşte majoritatea restricţiilor

Coronavirus: Polonia va redeschide grădiniţele, dar prelungeşte majoritatea restricţiilor

Polonia va redeschide grădiniţele şi va permite practicarea sporturilor în aer liber începând de lunea viitoare, 19 aprilie, însă alte restricţii vor fi prelungite cu încă o săptămână, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, după o creştere a cazurilor de COVID-19, transmite Reuters.

'Acest val mătură spitalele acum (...) încă avem un vârf al numărului de cazuri chiar acum în spitale', a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

El a informat că hotelurile vor rămâne închise până la 3 mai, în timp ce alte restricţii vor fi prelungite până la 25 aprilie.

'De lunea viitoarea, copiii vor putea reveni în grădiniţe şi creşe', a afirmat Niedzielski.

Polonia a impus restricţii la nivel naţional de la mijlocul lunii martie, închizând teatrele, mall-urile, hotelurile şi sălile de cinema, urmate de grădiniţe şi frizerii.

Polonia a raportat miercuri încă 803 decese asociate COVID-19, al doilea cel mai grav bilanţ după cel de 954 de decese din weekend-ul de Paşte, care includea decesele din urmă cu mai mult de o zi. Numărul de infectări noi cu coronavirus a fost de 21.283.

Întrebat despre vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, ministrul a spus că Polonia îl va utiliza, în conformitate cu recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA). 'Din punctul de vedere al EMA, beneficiile sunt mai mari decât riscurile', a adăugat el.

Aproximativ 120.000 de doze din acest vaccin urmau să fie livrate miercuri în Polonia, a transmis marţi agenţia oficială de presă PAP.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor