Coronavirus: Polonia va redeschide grădiniţele, dar prelungeşte majoritatea restricţiilor

Coronavirus: Polonia va redeschide grădiniţele, dar prelungeşte majoritatea restricţiilor

Polonia va redeschide grădiniţele şi va permite practicarea sporturilor în aer liber începând de lunea viitoare, 19 aprilie, însă alte restricţii vor fi prelungite cu încă o săptămână, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, după o creştere a cazurilor de COVID-19, transmite Reuters.

'Acest val mătură spitalele acum (...) încă avem un vârf al numărului de cazuri chiar acum în spitale', a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

El a informat că hotelurile vor rămâne închise până la 3 mai, în timp ce alte restricţii vor fi prelungite până la 25 aprilie.

'De lunea viitoarea, copiii vor putea reveni în grădiniţe şi creşe', a afirmat Niedzielski.

Polonia a impus restricţii la nivel naţional de la mijlocul lunii martie, închizând teatrele, mall-urile, hotelurile şi sălile de cinema, urmate de grădiniţe şi frizerii.

Polonia a raportat miercuri încă 803 decese asociate COVID-19, al doilea cel mai grav bilanţ după cel de 954 de decese din weekend-ul de Paşte, care includea decesele din urmă cu mai mult de o zi. Numărul de infectări noi cu coronavirus a fost de 21.283.

Întrebat despre vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, ministrul a spus că Polonia îl va utiliza, în conformitate cu recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA). 'Din punctul de vedere al EMA, beneficiile sunt mai mari decât riscurile', a adăugat el.

Aproximativ 120.000 de doze din acest vaccin urmau să fie livrate miercuri în Polonia, a transmis marţi agenţia oficială de presă PAP.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

3 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

4 Așa o fi?

5 O dare în gât profi...