Coronavirus: Portugalia prevede vaccinarea între ianuarie şi februarie a aproape un milion de persoane

Coronavirus: Portugalia prevede vaccinarea între ianuarie şi februarie a aproape un milion de persoane

Coordonatorul Planului Naţional pentru Vaccinarea împotriva COVID-19 din Portugalia, Francisco Ramos, a anunţat că se prevede între lunile ianuarie şi februarie vaccinarea a 950.000 de persoane, dintr-un total de peste 10 milioane de locuitori ai ţării, relatează joi EFE.

Francisco Ramos a făcut acest anunţ la televiziunea publică RTP, precizând că primele doze de vaccin vor ajunge în ţară la începutul lunii ianuarie, în timp ce al doilea lot este prevăzut să ajungă în februarie.

Dozele de vaccin sunt achiziţionate de la compania Pzifer, iar în luna februarie urmează să fie primit şi vaccinul dezvoltat de compania Moderna.

Persoanele din căminele de bătrâni, personalul sanitar şi persoanele din categoria de risc major vor fi primele care vor fi vaccinate.

Portugalia totalizează din martie 332.073 de cazuri pozitive, dintre care 72.181 sunt active, în timp ce numărul deceselor a urcat la 5.192 de la începerea pandemiei.

Ţara se află în stare de urgenţă - nivelul maxim de alertă - până la 23 decembrie, însă de Crăciun restricţiile vor fi flexibilizate, deşi rămâne în vigoare interdicţia de deplasare între municipii de Anul Nou.

Municipiile portugheze sunt supuse unor nivele de restricţii în funcţie de rata de infectare, cu interdicţie de circulaţie între orele 23:00 şi 5:00, care în unele localităţi cu o incidenţă foarte ridicată, precum Lisabona şi Oporto, sunt înăsprite la sfârşit de săptămână (între orele 13:00 şi 5:00).AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e