Coronavirus: Premierul bulgar Boiko Borisov, testat negativ cu SARS-CoV-2

Coronavirus: Premierul bulgar Boiko Borisov, testat negativ cu SARS-CoV-2

Premierul bulgar Boiko Borisov a fost testat negativ pentru SARS-CoV-2, iar în Bulgaria numărul total al cazurilor de infectare cu acest coronavirus a ajuns la 62, a anunţat luni seară şeful celulei de criză a guvernului bulgar pentru gestionarea crizei cauzate de epidemia COVID-19, generalul-maior Venţislav Mutafciiski, transmite novinite.com.

Potrivit oficialităţii bulgare, patru dintre cele 95 de teste efectuate la Academia medicală militară de la Sofia şi şase dintre cele 145 de teste făcute la Laboratorul naţional au ieşit pozitive. Pacienţii se află sub tratament la domiciliu.

Zece pacienţi se află la Academia medicală militară, câte doi în oraşele Pirogov, Aleksandrovska şi Gabrovo şi patru la Plevna.

Ministrul sănătăţii Kiril Ananiev a anunţat luni seara că începând cu 18 martie Bulgaria va interzice intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din 15 ţări marcate puternic de epidemia de coronavirus, între care Germania, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Marea Britanie şi Elveţia.

De asemenea, cetăţenii din China, Iran, Bangladesh, India, Maldive, Nepal, Sri Lanka şi Coreea de Sud nu vor fi autorizaţi să intre pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene. Excepţie vor face cetăţenii străini şi membrii familiilor lor cu domiciliul permanent în Bulgaria sau care dispun de permis de şedere de lungă durată pe teritoriul bulgar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”