Coronavirus: Premierul Chinei cere UE să faciliteze achiziţiile urgente de materiale sanitare

Coronavirus: Premierul Chinei cere UE să faciliteze achiziţiile urgente de materiale sanitare

Premierul chinez Li Keqiang a cerut Uniunii Europene sa faciliteze achiziţiile urgente de materiale sanitare din ţările membre, a informat sâmbătă guvernul de la Beijing, transmite Reuters.

Potrivit CNN, care citează o declaraţie a executivului chinez, Li a discutat telefonic cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi speră să cumpere provizii din statele membre ale UE "prin intermediul canalelor comerciale". "Şi suntem dispuşi să intensificăm schimburile de informaţii, politici şi de ordin tehnic şi să cooperăm cu comunităţile internaţionale, inclusiv cu UE", a subliniat Li, potrivit declaraţiei citate.

Conform aceleiaşi surse, Li Keqiang a declarat că executivul chinez a pus mereu siguranţa şi sănătatea oamenilor mai presus de orice şi că acţionează pentru a controla epidemia într-o manieră transparentă şi ordonată. Actuala misiune a autorităţilor chineze este să stopeze extinderea epidemiei de coronavirus şi să trateze pacienţii, precum şi să garanteze o viaţă normală poporului chinez şi străinilor din China.

În declaraţia guvernului chinez se mai adăugă că von der Leyen a declarat că UE va face tot ce-i stă în putinţă şi va coordona toate resursele necesare pentru a oferi asistenţă Chinei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”