Coronavirus: Premierul indian Narendra Modi le cere concetăţenilor să rămână în casă şi să se salveze

Coronavirus: Premierul indian Narendra Modi le cere concetăţenilor să rămână în casă şi să se salveze

Străzile erau pustii, iar clădirile de birouri închise luni la New Delhi, capitala Indiei, în contextul restricţiilor impuse pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, premierul Narendra Modi cerându-le oamenilor să rămână în casă şi să se salveze, relatează Reuters.

India a raportat 415 cazuri de coronavirus şi şapte decese, însă experţii în sănătate spun că o explozie a îmbolnăvirilor ar putea fi iminentă, ceea ce ar suprasolicita o infrastructură de sănătate publică subfinanţată şi aflată deja în mare dificultate.

Modi a atras atenţia că numeroşi indieni nu iau în serios interdicţiile de deplasare.

"Vă rog să vă salvaţi pe voi şi pe familiile voastre. Urmaţi cu seriozitate instrucţiunile", a scris el pe Twitter.

Măsura de izolare a capitalei New Delhi, oraş cu peste 18 milioane de locuitori, va dura până la sfârşitul lunii.

Autorităţile au interzis adunările mai mari de cinci persoane în unele state indiene, inclusiv la Maharashtra, în vest, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri. Persoanele care încalcă interdicţia riscă sancţiuni.

În centrul financiar Mumbai, capitala statului Maharashtra, trenurile suburbane, care de obicei transportă 8 milioane de persoane pe zi, au fost suspendate până la sfârşitul lunii. Serviciile de autobuz au fost limitate la persoanele care lucrează în serviciile indispensabile, cum este sistemul de sănătate.

Ziarele au încetat să mai apară în ediţia tipărită la Mumbai, după ce vânzătorii au refuzat să le mai distribuie de teama coronavirusului.

În Pakistanul vecin, provincia sudică Sindh, care este condusă de opoziţie, a început să introducă măsuri de interdicţie de deplasare, inclusiv în cel mai mare oraş, Karachi, chiar dacă premierul Imran Khan a spus că este împotriva unor astfel de limitări din cauza consecinţelor economice asupra persoanelor sărace.

Nepalul, care a raportat numai un caz de coronavirus, a închis de asemenea punctele de trecere a frontierei terestre cu India şi China până la 29 martie.

La nivel global, s-au înregistrat oficial peste 325.000 de îmbolnăviri şi peste 14.000 de morţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”