Coronavirus: Premierul italian a anunţat încetarea ''oricărei activităţi de producţie'' neesenţiale

Coronavirus: Premierul italian a anunţat încetarea ''oricărei activităţi de producţie'' neesenţiale

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică încetarea ''oricărei activităţi de producţie'' care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei, relatează AFP.

Guvernul a decis să ''închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale'', a spus el într-un discurs oficial pentru a anunţa acest ''pas suplimentar'' în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.

Premierul a adăugat că farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare, transporturile vor continua să funcţioneze. "Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim", a spus el despre o "decizie nu tocmai uşoară".

''Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial '', a menţionat premierul italian.

''Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare şi încredere'', a subliniat Giuseppe Conte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…