Coronavirus: Premierul sloven califică drept ineficiente şi dăunătoare controalele poliţiei de frontieră croate

Coronavirus: Premierul sloven califică drept ineficiente şi dăunătoare controalele poliţiei de frontieră croate

Controalele introduse de Croaţia în legătură cu noul coronavirus la unele puncte de trecere a frontierei cu Slovenia sunt ineficiente şi dăunătoare din punct de vedere economic, a declarat joi premierul sloven Marjan Sarec, transmite agenţia croată de presă HINA.

La punctele de frontieră unde au fost introduse astfel de controale, poliţia de frontieră croată îi întreabă pe călători dacă vin din regiuni unde au fost înregistrate focare de coronavirus, măsură care însă nu este foarte eficientă întrucât nu se poate avea încredere deplină că toate răspunsurile vor fi sincere, a explicat Sarec.

În plus, cei opriţi de serviciile de frontieră croate pentru a fi supuşi la un test medical trebuie să aştepte câteva ore rezultatul, a menţionat premierul sloven.

Acesta a insistat că acţiunea serviciilor croate de control al graniţelor a determinat cozi lungi de vehicule de partea slovenă a frontierei, în municipalitatea Brezice, ceea ce generează pagube economice.

Potrivit informaţiilor serviciilor slovene de trafic rutier, camioanele aşteptau până la şase ore la punctul de trecere de la Bregana, de partea slovenă a graniţei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Polițiști mână în mână cu o „gardiancă” a fraților Tate? / Mărturia care dă fiori a uneia dintre victime