Coronavirus: Premierul sloven califică drept ineficiente şi dăunătoare controalele poliţiei de frontieră croate

Coronavirus: Premierul sloven califică drept ineficiente şi dăunătoare controalele poliţiei de frontieră croate

Controalele introduse de Croaţia în legătură cu noul coronavirus la unele puncte de trecere a frontierei cu Slovenia sunt ineficiente şi dăunătoare din punct de vedere economic, a declarat joi premierul sloven Marjan Sarec, transmite agenţia croată de presă HINA.

La punctele de frontieră unde au fost introduse astfel de controale, poliţia de frontieră croată îi întreabă pe călători dacă vin din regiuni unde au fost înregistrate focare de coronavirus, măsură care însă nu este foarte eficientă întrucât nu se poate avea încredere deplină că toate răspunsurile vor fi sincere, a explicat Sarec.

În plus, cei opriţi de serviciile de frontieră croate pentru a fi supuşi la un test medical trebuie să aştepte câteva ore rezultatul, a menţionat premierul sloven.

Acesta a insistat că acţiunea serviciilor croate de control al graniţelor a determinat cozi lungi de vehicule de partea slovenă a frontierei, în municipalitatea Brezice, ceea ce generează pagube economice.

Potrivit informaţiilor serviciilor slovene de trafic rutier, camioanele aşteptau până la şase ore la punctul de trecere de la Bregana, de partea slovenă a graniţei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică