Coronavirus: Preşedintele Bolsonaro continuă să minimalizeze măsurile de distanţare socială în ieşirile sale publice

Coronavirus: Preşedintele Bolsonaro continuă să minimalizeze măsurile de distanţare socială în ieşirile sale publice

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a ieşit vineri pe străzile din Brasilia, atrăgând în jurul său oameni şi salutându-şi suporterii în cel mai recent atac public la măsurile de izolare socială destinate combaterii epidemiei noului coronavirus adoptate oficial, informează Reuters.

Bolsonaro, în vârstă de 65 de ani, fost căpitan de armată, având o orientare politică de extremă dreapta, spune că măsurile de izolare impuse de guvernatorii statelor şi de proprii oficiali federali din domeniul sănătăţii publice reprezintă o frână inutilă asupra economiei.

 


Foto: (c) Adriano Machado / REUTERS


Popularitatea preşedintelui Bolsonaro este în scădere de la declanşarea epidemiei COVID-19, un număr tot mai mare de brazilieni fiind nemulţumiţi de poziţia sa faţă de o boală pe care o consideră o "mică răceală".

Vineri, zi de sărbătoare naţională în Brazilia, Bolsonaro a vizitat un spital militar, după care s-a oprit la o farmacie şi apoi şi-a vizitat unul din fii, care locuieşte într-o clădire rezidenţială, potrivit imaginilor şi informaţiilor apărute în mass-media locală.

 


Foto: (c) Adriano Machado / REUTERS


La una din opriri, Bolsonaro a fost întâmpinat de suporteri, care i-au scandat numele şi i-au făcut fotografii. Cu toate acestea, liderul statului a avut parte şi de reacţii ostile, mai mulţi locuitori bătând în oale şi în tigăi în semn de protest.

Criticii spun că atitudinea publică a preşedintelui Bolsonaro afectează măsurile de distanţare socială la nivel naţional. Joi, Reuters a informat că măsurile de izolare, impuse în cele mai mari oraşe ale ţării pentru a încetini răspândirea virusului, au început să slăbească. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…