Coronavirus: Preşedintele Franţei susţine că deocamdată nu este oportună anchetarea modului în care OMS a gestionat criza

Coronavirus: Preşedintele Franţei susţine că deocamdată nu este oportună anchetarea modului în care OMS a gestionat criza

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a transmis premierului Australiei, Scott Morrison, că decizia privind deschiderea unei anchete internaţionale independente cu privire la modul în care s-a desfăşurat lupta mondială împotriva pandemiei de COVID-19 şi asupra modului în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a gestionat criza nu este deocamdată oportună, transmite miercuri Reuters.

Liderul francez a subliniat că în prezent urgenţa este de a acţiona împreună pentru stoparea pandemiei şi abia apoi trebuie căutaţi vinovaţii, conform unui oficial citat de Reuters.

"(Macron) A spus că este de acord că au existat nişte probleme la început, însă urgentă este nevoia de coeziune, că nu este timp să discutăm acum aceste chestiuni şi a reafirmat în acelaşi timp nevoia de transparenţă pentru toţi actorii implicaţi, nu doar pentru OMS", a precizat oficialul de la palatul Elysee pentru Reuters.

Premierul australian Scott Morrison a căutat să obţină telefonic susţinere pentru o anchetă internaţională cu privire la modul în care a fost gestionată pandemia la preşedintele SUA, Donald Trump, la preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi la cancelarul german Angela Merkel, conform unui anunţ făcut miercuri de executivul australian.

Australia a cerut de duminică deschiderea unei anchete independente privind lupta mondială împotriva pandemiei de COVID-19 şi asupra modului în care OMS a gestionat criza .

Ministrul australian al afacerilor externe, Marise Payne, a afirmat că ţara sa va cere o anchetă asupra modului în care China a gestionat epidemia la Wuhan, oraşul în care a apărut COVID-19 la sfârşitul anului trecut. Marisa Payne a afirmat că Australia împărtăşeşte îngrijorările SUA, după ce preşedintele Donald Trump a acuzat OMS că este prea apropiată de China şi că a gestionat prost pandemia.

Ministrul sănătăţii Greg Hunt declara la rândul său că susţine o anchetă independentă, afirmând că Australia a reuşit să limiteze propagarea virusului mergând, în parte, împotriva recomandărilor OMS.

Donald Trump a anunţat săptămâna trecută suspendarea contribuţiei americane la OMS, care se ridică la "între 400 şi 500 de milioane de dolari pe an". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro