Coronavirus: Preşedintele Indoneziei anunţă că-şi va face testul şi invită la distanţare socială

Coronavirus: Preşedintele Indoneziei anunţă că-şi va face testul şi invită la distanţare socială

Preşedintele indonezian Joko Widodo le-a cerut cetăţenilor să păstreze distanţa pe măsură ce numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în ţară a depăşit pragul de o sută de persoane, iar un ministru din guvern a fost testat pozitiv pentru COVID-19, informează duminică dpa.

"În actuala situaţie, a sosit momentul să lucrăm de acasă, să studiem de acasă, să ne rugăm de acasă", a declarat Widodo într-o discurs la televiziunea naţională.

El a precizat că va face testul pentru noul coronavirus, după ce guvernul a anunţat sâmbătă că ministrul transporturilor Budi Karya Sumadi a contractat virusul.

Numărul persoanelor care au fost testate pozitiv în Indonezia a ajuns la 117, cu 21 de cazuri în plus faţă de sâmbătă, dintre care 19 doar în capitala Jakarta. Până acum, Indonezia a raportat cinci decese.

Guvernatorul Jakartei, Anies Baswedan, a declarat că metropola s-ar putea închide, însă astfel de măsuri vor fi luate doar după o consultare cu agenţia naţională de gestionare a dezastrelor.

Unele guverne regionale au luat măsuri de închidere temporară a şcolilor, centrelor de divertisment şi destinaţiilor turistice, şi au interzis adunările publice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

4 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska