Coronavirus: Preşedintele Indoneziei anunţă că-şi va face testul şi invită la distanţare socială

Coronavirus: Preşedintele Indoneziei anunţă că-şi va face testul şi invită la distanţare socială

Preşedintele indonezian Joko Widodo le-a cerut cetăţenilor să păstreze distanţa pe măsură ce numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în ţară a depăşit pragul de o sută de persoane, iar un ministru din guvern a fost testat pozitiv pentru COVID-19, informează duminică dpa.

"În actuala situaţie, a sosit momentul să lucrăm de acasă, să studiem de acasă, să ne rugăm de acasă", a declarat Widodo într-o discurs la televiziunea naţională.

El a precizat că va face testul pentru noul coronavirus, după ce guvernul a anunţat sâmbătă că ministrul transporturilor Budi Karya Sumadi a contractat virusul.

Numărul persoanelor care au fost testate pozitiv în Indonezia a ajuns la 117, cu 21 de cazuri în plus faţă de sâmbătă, dintre care 19 doar în capitala Jakarta. Până acum, Indonezia a raportat cinci decese.

Guvernatorul Jakartei, Anies Baswedan, a declarat că metropola s-ar putea închide, însă astfel de măsuri vor fi luate doar după o consultare cu agenţia naţională de gestionare a dezastrelor.

Unele guverne regionale au luat măsuri de închidere temporară a şcolilor, centrelor de divertisment şi destinaţiilor turistice, şi au interzis adunările publice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante