Coronavirus: Preşedintele mexican afirmă că se simte "bine" după contaminarea unui consilier apropiat

Coronavirus: Preşedintele mexican afirmă că se simte "bine" după contaminarea unui consilier apropiat

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a dat luni asigurări că este într-o stare bună de sănătate şi a afirmat că nu va face testul pentru COVID-19 atât timp cât nu va avea simptome, după contaminarea unui funcţionar cu rang înalt cu care lucrează frecvent, scrie AFP.

"Nu mă voi supune testelor pentru că nu am simptome. Din fericire, sunt bine şi am grijă de mine", a declarat şeful statului, în vârstă de 66 de ani, în conferinţa sa de presă zilnică, la care asistă în mod obişnuit Zoe Robledo, şeful Institutului de Securitate Socială din Mexic (IMSS), a cărui contaminare cu noul coronavirus a fost confirmată.

Zoe Robledo a anunţat duminică pe Twitter că a fost testat pozitiv la COVID-19 şi că s-a plasat în carantină.

Potrivit preşedintelui Lopez Obrador, "niciun" membru al echipei sale nu prezintă probleme de sănătate legate de pandemie.

Andres Manuel Lopez Obrador, cunoscut pentru uşurinţa cu care intră în contact fizic cu persoanele care se apropie de el, s-a declarat "foarte afectat" că trebuie să se abţină să strângă oamenii în braţe, dar asta face parte deja din "noua normalitate".

Ministerul Sănătăţii a anunţat 3.484 de noi cazuri confirmate de COVID-19 şi 188 de decese duminică, ceea ce ridică la 117.103 numărul contaminărilor şi la 13.699 numărul deceselor.

Mexicul, cu 127 de milioane de locuitori, este a doua ţară din America Latină ca număr de decese după Brazilia (210 milioane de locuitori).

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi opoziţiei, guvernul nu efectuează suficiente teste pentru a obţine dimensiunea reală a pandemiei în ţară.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…