Coronavirus: Preşedintele mexican afirmă că se simte "bine" după contaminarea unui consilier apropiat

Coronavirus: Preşedintele mexican afirmă că se simte "bine" după contaminarea unui consilier apropiat

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a dat luni asigurări că este într-o stare bună de sănătate şi a afirmat că nu va face testul pentru COVID-19 atât timp cât nu va avea simptome, după contaminarea unui funcţionar cu rang înalt cu care lucrează frecvent, scrie AFP.

"Nu mă voi supune testelor pentru că nu am simptome. Din fericire, sunt bine şi am grijă de mine", a declarat şeful statului, în vârstă de 66 de ani, în conferinţa sa de presă zilnică, la care asistă în mod obişnuit Zoe Robledo, şeful Institutului de Securitate Socială din Mexic (IMSS), a cărui contaminare cu noul coronavirus a fost confirmată.

Zoe Robledo a anunţat duminică pe Twitter că a fost testat pozitiv la COVID-19 şi că s-a plasat în carantină.

Potrivit preşedintelui Lopez Obrador, "niciun" membru al echipei sale nu prezintă probleme de sănătate legate de pandemie.

Andres Manuel Lopez Obrador, cunoscut pentru uşurinţa cu care intră în contact fizic cu persoanele care se apropie de el, s-a declarat "foarte afectat" că trebuie să se abţină să strângă oamenii în braţe, dar asta face parte deja din "noua normalitate".

Ministerul Sănătăţii a anunţat 3.484 de noi cazuri confirmate de COVID-19 şi 188 de decese duminică, ceea ce ridică la 117.103 numărul contaminărilor şi la 13.699 numărul deceselor.

Mexicul, cu 127 de milioane de locuitori, este a doua ţară din America Latină ca număr de decese după Brazilia (210 milioane de locuitori).

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi opoziţiei, guvernul nu efectuează suficiente teste pentru a obţine dimensiunea reală a pandemiei în ţară.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…