Coronavirus: Preşedintele Trump cere cabinetului său să ajute Italia în combaterea COVID-19

Coronavirus: Preşedintele Trump cere cabinetului său să ajute Italia în combaterea COVID-19

Preşedintele Donald Trump a cerut vineri oficialilor superiori ai administraţiei sale să sprijine Italia în lupta împotriva noului coronavirus prin furnizarea de servicii medicale, ajutor umanitar şi alte forme de asistenţă, transmite sâmbătă Reuters.

Într-un memorandum adresat mai multor miniştri din cabinetul său, preşedintele Trump a ordonat adoptarea mai multor măsuri destinate ajutării Italiei, inclusiv punerea la dispoziţie a personalului militar american din ţară pentru servicii de telemedicină, sprijin pentru ridicarea spitalelor de campanie şi transportul proviziilor.

"Republica Italiană (Italia), unul din cei mai apropiaţi şi mai vechi aliaţi ai noştri, este răvăşită de pandemia COVID-19, care a făcut deja peste 18.000 de victime, a adus o mare parte a sistemului sanitar italian în pragul prăbuşirii şi ameninţă să împingă economia Italiei într-o recesiune profundă", se arată în documentul liderului de la Casa Albă.

Trump a cerut secretarului pentru comerţ să încurajeze furnizorii americani să vândă produsele solicitate de autorităţile şi furnizorii de servicii medicale italieni, cu excepţia celor necesare răspunsului propriu al SUA la efectele pandemiei.

Memorandumul mai indică faptul că secretarul de stat, şeful USAID şi preşedintele Băncii americane de export-import pot recurge la autorităţile disponibile pentru a sprijini redresarea economiei italiene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...