Coronavirus: Preşedintele Ucrainei, spitalizat după infectarea cu COVID-19 (presă)

Coronavirus: Preşedintele Ucrainei, spitalizat după infectarea cu COVID-19 (presă)

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost spitalizat după ce a contractat noul coronavirus la începutul acestei săptămâni, a informat joi presa locală, citând o oficialitate prezidenţială, transmite Reuters.

''Întâi a mers acasă, dar a decis să se mute la spitalul Feofania, pentru a se izola corespunzător şi a nu expune pe nimeni'', a declarat o purtătoare de cuvânt a administraţiei prezidenţiale ucrainene.

''Există condiţii mai bune pentru pacienţi. Nimic grav'', a adăugat ea referindu-se la starea sănătăţii lui Volodimir Zelenski.

Şeful statului ucrainean a anunţat luni că a fost testat pozitiv la COVID-19. Alţi trei demnitari de rang înalt - ministrul finanţelor, ministrul apărării şi un consilier prezidenţial - au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Şi soţia lui Zelenski, Olena, a fost spitalizată câteva săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirus în iunie.

Numărul zilnic de noi cazuri de COVID-19 în Ucraina a început să crească la finalul lunii septembrie şi a rămas ridicat în octombrie şi noiembrie, ceea ce a determinat guvernul de la Kiev să extindă unele restricţii până la sfârşitul anului.

Miercuri, autorităţile au adoptat impunerea unei carantine în weekenduri în scopul limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Până joi dimineaţa Ucraina a înregistrat în total 500.865 de cazuri de COVID-19, dintre care 9.145 de cazuri fatale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…