Coronavirus: Prim-ministrul kosovar a ieşit din autoizolare

Coronavirus: Prim-ministrul kosovar a ieşit din autoizolare

Prim-ministrul interimar al Kosovo, Albin Kurti, a pus capăt marţi unei scurte perioade de autoizolare după ce persoana cu care a fost în contact a fost testată negativ pentru coronavirus, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului, citat de France Presse.

Albin Kurti, în vârstă de 44 de ani, s-a plasat luni în autoizolare ca măsură de precauţie după ce a intrat în contact cu un responsabil al Ministerului Integrării Europene care a fost el însuşi în contact cu o persoană testată pozitiv la coronavirus.

Acest responsabil a fost testat negativ, iar prim-ministrul şi-a reluat activitatea marţi, a confirmat purtătorul de cuvânt al guvernului, Perparim Kryeziu.

Albin Kurti, care a câştigat alegerile parlamentare din octombrie, este prim-ministru interimar după ce guvernul său a fost răsturnat printr-o moţiune de cenzură la sfârşitul lunii martie.

Kosovo a răspuns la epidemia de coronavirus prin introducerea foarte rapidă a unor măsuri restrictive asupra activităţilor publice, care au contribuit la limitarea răspândirii virusului în rândul celor 1,8 milioane de locuitori ai ţării.

Până în prezent, 895 de persoane au fost infectate şi 28 au murit, conform cifrelor oficiale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...