Coronavirus: Primarul Moscovei prelungeşte cu o săptămână vacanţa şcolară

Coronavirus: Primarul Moscovei prelungeşte cu o săptămână vacanţa şcolară

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, şi-a făcut publică marţi decizia de a prelungi cu o săptămână vacanţa şcolară, pentru a împiedica răspândirea noului tip de coronavirus, în condiţiile în care numărul de contaminări a crescut puternic în capitala rusă de la începutul lui septembrie, informează AFP.

Programată să înceapă lunea trecută şi să dureze o săptămână, vacanţa din şcolile moscovite va dura astfel de la 5 la 18 octombrie, "ţinând cont de recomandările autorităţilor sanitare (...) şi de creşterea numărului de cazuri de COVID-19", a anunţat Sobianin într-un comunicat.

Această decizie a fost luată "pentru a evita contactele în exces şi a nu-i expune pe copii riscurilor îmbolnăvirilor", a explicat el. "Cel mai bine ar fi ca vacanţa să fie petrecută în casă sau la reşedinţa secundară" de la ţară, a apreciat primarul Moscovei, îndemnându-i pe elevi să evite centrele comerciale şi să privilegieze pentru plimbări curţile blocurilor unde locuiesc sau cel mai apropiat parc.

Rusia a înregistrat oficial marţi 8.232 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, dintre care 2.300 la Moscova, în timp ce pe 2 septembrie Federaţia Rusă a înregistrat 4.952 de contaminări, dintre care 625 în capitală.

Confruntat cu o nouă creştere a numărului de contaminări, la fel ca în multe locuri din Europa, oraşul Moscova a cerut deja săptămâna trecută persoanelor în vârstă să se izoleze, iar companiilor să privilegieze telemunca.

În total, Federaţia Rusă a întregistrat până în prezent 1.167.805 de cazuri de contaminare, dintre care 20.545 s-au soldat cu deces. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale