Coronavirus: Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie (Maia Sandu)

Coronavirus: Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie (Maia Sandu)

Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin programul Covax al ONU, a anunţat preşedinta Maia Sandu, după o discuţie cu directorul regional al acestei companii, Sinan Atlig, transmite Radio Chişinău.

Pfizer va da undă verde livrărilor de vaccin în Republica Moldova după ce a primit asigurări că autorităţile moldovene dispun de condiţii speciale de păstrare şi transportare a acestuia, la temperaturi foarte joase, a indicat Maia Sandu pe pagina sa Facebook .

'Dosarul cu actele necesare va fi trimis miercuri la Chişinău, iar vineri reprezentanţii companiei vor avea o şedinţă cu echipa responsabilă de procesul de imunizare din Republica Moldova. Am discutat cu echipa de la Pfizer şi despre condiţiile de recepţionare a vaccinului în contextul donaţiei din partea României, dar şi despre interesul nostru de a face achiziţii proprii de vaccin', se mai arată în mesajul Maiei Sandu.

România a donat săptămâna trecută Republicii Moldova 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, ceea ce a permis autorităţilor moldovene să înceapă campania de vaccinare marţi, 2 martie. În total, Bucureştiul a promis să trimită la Chişinău 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa