Coronavirus: Procesul despre răspândirea COVID-19 în staţiunea austriacă Ischgl va începe în septembrie

Coronavirus: Procesul despre răspândirea COVID-19 în staţiunea austriacă Ischgl va începe în septembrie

Procesul intentat în instanţă din cauza răspândirii noului coronavirus din staţiunea austriacă de schi Ischgl în alte regiuni ale Europei în martie 2020 va începe în data de 17 septembrie, a anunţat marţi Asociaţia pentru protecţia consumatorilor VSV, care reprezintă în instanţă interesele reclamanţilor, informează DPA.

Fiul şi văduva unui cetăţean austriac care a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus vor fi primii martori care vor depune mărturie în instanţă. Ei solicită despăgubiri de 100.000 de euro de la statul austriac.

Reclamanţii consideră că decedatul, un jurnalist de 72 de ani, a contractat infecţia în timpul plecărilor haotice din celebra staţiune de iarnă, organizate cu autobuze.

Mii de persoane aflate în vacanţă au fost surprinse pe 13 martie 2020 de mesajul prin care cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că Valea Paznaun ar trebui să fie plasată în izolare şi că măsura va intra imediat în vigoare.

Ca urmare, mulţi turişti - inclusiv numeroşi rezidenţi germani - şi-au făcut imediat bagajele şi au încercat să părăsească staţiunea. Din punctul de vedere al reclamanţilor, acele circumstanţe au contribuit la faptul că virusul a putut să se răspândească astfel şi în alte regiuni ale Europei.

Alte 12 proceduri judiciare urmează să înceapă în zilele următoare. Reclamanţii acuză autorităţile din Austria că au emis acele avertizări mult prea târziu şi că au fost prea lente în închiderea activităţilor asociate practicării schiului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...