Coronavirus: Pub-urile şi restaurantele din nordul Angliei vor fi închise (presă)

Coronavirus: Pub-urile şi restaurantele din nordul Angliei vor fi închise (presă)

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va emite un ordin prin care, începând de luni, pub-urile şi restaurantele vor fi închise în mare parte din nordul Angliei, inclusiv în Manchester şi Liverpool, în încercarea de a opri răspândirea focarelor de COVID-19, conform informaţiilor apărute în ediţia de miercuri a publicaţiei The Sun, transmite Reuters.

Marea Britanie, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din Europa şi cea mai gravă contracţie economică a unei ţări dezvoltate, a raportat peste 14.000 de noi cazuri zilnice de contaminare cu noul coronavirus în ultimele două zile.

The Sun a precizat că şcolile, birourile şi magazinele vor rămâne deschise.

Totodată, ministerul britanic de finanţe este pe cale de a finaliza un nou pachet de sprijin pentru industria HoReCA, a informat miercuri Financial Times.

Aceste noi măsuri restrictive urmează celor anunţate de prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, conform cărora toate pub-urile din Glasgow şi Edinburgh vor fi închise timp de 16 zile, începând de vineri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”