Coronavirus: Regatul Unit a trimis teste pentru depistarea COVID-19 în SUA pentru a fi procesate (ministru)

Coronavirus: Regatul Unit a trimis teste pentru depistarea COVID-19 în SUA pentru a fi procesate (ministru)

Marea Britanie a trimis teste pentru depistarea COVID-19 în SUA pentru procesare după ce s-a confruntat cu o problemă la unul dintre laboratoarele sale, a declarat duminică ministrul locuinţei, Robert Jenrick, citat de Reuters.

Ziarul The Sunday Telegraph a relatat că 50.000 de teste au fost trimise cu zboruri charter în SUA săptămâna trecută.

Întrebat despre această informaţie în cadrul unui interviu pentru Sky News, Jenrick a spus: "A fost o problemă la unul dintre laboratoarele noastre şi am trecut la planul de rezervă, adică a trimite o parte din teste în SUA pentru procesare".

"Acest lucru a fost pe deplin în conformitate cu planurile detaliate ale Ministerului Sănătăţii concepute în avans", a adăugat el.

După ce a fost criticat pentru ritmul său prea lent de testare în masă comparativ cu ţări precum Germania, Regatul Unit şi-a intensificat programul de testare, însă după ce a atins ţinta de 100.000 de teste pe zi la sfârşitul lui aprilie, Londra face mari eforturi pentru a menţine acest nivel.

Ultimele date furnizate de Ministerul Sănătăţii indică faptul că în Regatul Unit au fost efectuate 1.728.443 de teste în total, dintre care 96.878 pe 8 mai.

Potrivit cifrelor oficiale, numărul cazurilor confirmate în Marea Britanie a ajuns la 215.260, dintre care 31.587 de decese. Este cel mai ridicat bilanţ după SUA, a căror populaţie este de aproape cinci ori mai mare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…