Coronavirus: Regatul Unit şi-a închis temporar ambasada la Phenian

Coronavirus: Regatul Unit şi-a închis temporar ambasada la Phenian

Regatul Unit şi-a închis temporar ambasada de la Phenian şi şi-a evacuat toţi diplomaţii, ca urmare a controalelor stricte puse în practică la frontierele Coreii de Nord pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat joi ambasadorul britanic, transmite AFP.

Coreea de Nord afirmă că nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său, chiar dacă epidemia apărută la finalul lui 2019 în China s-a propagat în cvasitotalitatea ţărilor din lume.

Închiderea ambasadei este o măsură provizorie, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei britanice, care a adăugat că ea a fost adoptată întrucât Phenianul a introdus restricţii la intrarea în ţară care au făcut imposibile rotaţia efectivelor de diplomaţi şi menţinerea activităţilor ambasadei.

''Ambasada britanică la Phenian s-a închis temporar la 27 mai 2020 şi întregul personal diplomatic a părăsit RPDC'' (Republica Populară Democrată Coreeană, Coreea de Nord - n.red.), a scris pe Twitter ambasadorul Colin Crooks.

Website-ul NK News, specializat în problemele nord-coreene, a relatat că diplomaţii britanici au trecut miercuri frontiera cu China.

Regatul Unit ''va încerca să-şi restabilească prezenţa la Phenian de îndată ce va fi posibil să facă acest lucru'', a precizat Foreign Office.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, Coreea de Nord a impus măsuri drastice de carantină tuturor străinilor, în special o izolare în locurile de rezidenţă, măsuri pe care ambasadorul Rusiei, Aleksandr Matsegora, le-a calificat drept ''teribile pentru moral''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante