Coronavirus: Regatul Unit va adopta măsuri suplimentare dacă populaţia ignoră recomandările autorităţilor

Coronavirus: Regatul Unit va adopta măsuri suplimentare dacă populaţia ignoră recomandările autorităţilor

Regatul Unit va analiza datele cu privire la respectarea până acum a măsurilor de distanţare socială, pentru a vedea dacă va fi necesară impunerea unor restricţii suplimentare în vederea limitării propagării epidemiei COVID-19, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson, citat de Reuters şi AFP.

''Vom examina datele referitoare la numărul de persoane care au încetat să interacţioneze în ultimele zile. Dacă această informaţie arată că aceste contacte au continuat, atunci vom fi nevoiţi să luăm măsuri suplimentare'', a spus reprezentantul executivului de la Londra.

Pe de altă parte, lanţul de fast-food britanic Leon, ce deţine 65 de localuri în Regatul Unit, îşi va transforma restaurantele în mini-supermarketuri pentru a se adapta la criza provocată de noul coronavirus şi a-i ajuta pe britanici să achiziţioneze apă şi alimente.

Într-un comunicat, compania Leon a explicat că va propune o platformă de cumpărături online care le va permite consumatorilor să facă achiziţii ca dintr-un lanţ de supermarketuri tradiţional.

Clienţii vor putea de asemenea achiziţiona produsele prin aplicaţii de livrare precum Deliveroo şi Uber Eats.

Numeroase restaurante sunt nevoite să-şi restrângă activitatea sau chiar să se închidă ţinând cont de frecventarea lor şi de recomandările guvernului britanic. Reţeaua McDonalds va închide începând de luni seara toate restaurantele sale din Regatul Unit, iar concurenţii săi Burger King şi KFC rămân deocamdată deschise, dar vând doar produse pentru acasă.

Lanţul Nando's, specializat în preparate de pui la rotisor, va închide cele 400 de restaurante ale sale de pe teritoriul britanic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...