Coronavirus: Regii Spaniei au făcut testul pentru SARS-CoV-2

Coronavirus: Regii Spaniei au făcut testul pentru SARS-CoV-2

Regii Spaniei s-au supus joi testului pentru virusul SARS-CoV-2 ca măsură de precauţie indicată de autorităţile sanitare, iar rezultatele testului vor fi comunicate public, a informat Casa Regală, citată de EFE.

Decizia a fost luată după recentele activităţi publice exercitate în ultima perioadă de regele Felipe al VI-lea şi regina Letizia.

Anunţul survine după ce autorităţile au informat că ministrul egalităţii, Irene Montero, a fost testată pozitiv, ceea ce a determinat punerea în carantină a partenerului ei, vicepreşedintele guvernului de la Madrid, Pablo Iglesias.

Montero a anunţat pe reţelele sociale că se simte bine şi că respectă recomandările autorităţilor sanitare, dar din cauza ei întregul executiv îşi va face testul pentru coronavirus, iar la reuniunea extraordinară a Consiliului de Miniştri de joi vor participa doar membrii guvernului a căror prezenţă este esenţială pentru buna desfăşurare a activităţii.

La încheierea acestei reuniuni, şeful guvernului Pedro Sanchez va susţine o teleconferinţă de presă.


Optzeci şi patru de persoane şi-au pierdut viaţa în Spania din cauza bolii şi există 2.968 de cazuri confirmate de coronavirus, potrivit ultimului bilanţ difuzat joi de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”