Coronavirus: Republica Cehă va primi cocktailul de anticorpi anti-COVID-19 dezvoltat de Regeneron

Coronavirus: Republica Cehă va primi cocktailul de anticorpi anti-COVID-19 dezvoltat de Regeneron

Medicii din Republica Cehă, o ţară care se confruntă cu una dintre cele mai grave recrudescenţe ale pandemiei de coronavirus în Europa, vor primi o combinaţie de anticorpi dezvoltaţi de compania Regeneron Pharmaceuticals pentru a trata cazurile grave de COVID-19, informează DPA.

Primul lot cu acest cocktail de anticorpi este aşteptat să sosească în ţară peste câteva zile, a anunţat vineri prim-ministrul ceh Andrej Babis, citat de agenţia de presă CTK.

Ministerul Sănătăţii din Cehia a autorizat deja utilizarea în regim de urgenţă a acestui tratament, folosit şi de fostul preşedinte american Donald Trump după ce acesta s-a infectat cu noul coronavirus anul trecut.

Un alt anticorp de sinteză, Bamlanivimab, este deja utilizat în Republica Cehă din luna februarie.

Cehia depune în această perioadă eforturi mari pentru a limita efectele dramatice provocate de cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Locuitorii din această ţară pot să părăsească districtele în care locuiesc doar în circumstanţe excepţionale. Restricţiile de călătorie vor rămâne în vigoare până pe 28 martie.

În acea zi, starea de urgenţă, care este în vigoare din octombrie 2020, va expira. Guvernul ceh nu va decide dacă va extinde carantina în perioada Paştelui catolic, care va fi celebrat în perioada 2-5 aprilie, înainte de ziua de luni, iar Parlamentul de la Praga va trebui apoi să aprobe decizia cabinetului.

Autorităţile cehe au raportat vineri 10.576 de cazuri de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei, Cehia a a înregistrat 24.331 de decese asociate maladiei COVID-19. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?