Coronavirus: Republica Moldova a demarat campania de vaccinare

Coronavirus: Republica Moldova a demarat campania de vaccinare

Republica Moldova a demarat marţi campania de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus, informează presa de pesta Prut.

Primele doze au ajuns de dimineaţă la Spitalul Clinic Republican, iar prima persoana vaccinată din Republica Moldova a fost şeful Departamentului Anestezie şi Terapie Intensivă II, Alexandru Botezatu, transmit MOLDPRES şi Radio Chişinău.

"Ţin acest certificat de vaccinare cu aceleaşi emoţii cu care am primit diploma de absolvire, cu gânduri bune că în sfârşit există o speranţă. (...) Vaccinul este colacul de salvare", a declarat medicul Alexandru Botezatu, citat de Deschide.md.

De asemenea, medicul a declarat jurnaliştilor că injectarea nu a fost dureroasă şi a îndemnat populaţia să se vaccineze.

Potrivit conducerii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova (MSMPS), primii vor fi vaccinaţi medicii de la terapie intensivă şi cei din secţiile cu profil COVID-19. Ulterior, de vaccin vor beneficia toţi angajaţii din sistemul medical.

Sâmbăta trecută, în Republica Moldova au ajuns primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca donate de România. Dintre acestea, 10.800 de doze vor ajunge în următoarele zile în spitalele din republică, iar 1.800 de doze vor fi trimise instituţiilor medicale din stânga Nistrului.

Conducerea MSMPS a precizat că monitorizarea procesului de vaccinare va fi făcută prin intermediul unei platforme, iar datele vor fi raportate la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) şi MSMPS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu