Coronavirus: Restricţiile de la graniţele SUA cu Mexicul şi Canada vor fi menţinute până la 20 august (ministru)

Coronavirus: Restricţiile de la graniţele SUA cu Mexicul şi Canada vor fi menţinute până la 20 august (ministru)

Graniţele dintre Statele Unite şi cei doi vecini ai săi, Mexicul şi Canada,vor rămâne închise pentru călătoriile neesenţiale până la 20 august în contextul măsurilor luate din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat joi secretarul Departamentului Securităţii Interne, Chad Wolf, relatează AFP.

Măsura, care a intrat în vigoare la 20 şi respectiv 21 martie şi a fost prelungită în fiecare lună de atunci, survine în timp ce Statele Unite înregistrează în ultimele zile noi recorduri cotidiene în ceea ce priveşte numărul de contaminări, în special în sudul şi vestul ţării.

Cu toate acestea, Chad Wolf, a salutat ''succesul restricţiilor existente şi strânsa colaborare cu Mexicul şi Canada'' pentru a justifica această decizie.

Această ''colaborare strânsă cu vecinii noştri ne-a permis să răspundem la COVID -19 cu o abordare nord-americană şi să încetinim răspândirea virusului prin călătorii'', a adăugat el.

"Canada şi Statele Unite au convenit prelungească măsurile de la frontieră cu o lună până la 21 august", a anunţat, la rândul său, premierul canadian, Justin Trudeau. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă