Coronavirus: Rusia a depăşit 14.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

Coronavirus: Rusia a depăşit 14.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

Rusia a înregistrat miercuri 14.231 cazuri de COVID-19, o tendinţă care se menţine în creştere de la sfârşitul lunii august, fără ca autorităţile să fi decis deocamdată impunerea unor restricţii severe, relatează EFE.

În total, Rusia a înregistrat de la începerea pandemiei 1.340.409 de cazuri şi 23.205 de decese. În ultimele 24 de ore au fost raportate 239 de decese.

Ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko, a subliniat miercuri că "numărul contagierilor în această săptămână a crescut de la 41 de cazuri la 100.000 de persoane la 53 de persoane la 100.000 în ţară". Acest lucru reprezintă "comparativ cu săptămâna trecută o creştere de aproape 26 %", a declarat el la o şedinţă pe teme de sănătate a Parlamentului.

Muraşko a informat că guvernul a alocat aproximativ 300 de miliarde de ruble (3,8 miliarde de dolari) pentru a sprijini regiunile ruse în lupta împotriva coronavirusului. Ministrul Sănătăţii a subliniat că aceste resurse au fost destinate îmbunătăţirii condiţiilor din spitale şi alocării unor sume suplimentare pentru angajaţii din sectorul sanitar.

Deşi numărul contagierilor este în creştere, autorităţile ruse nu au optat pentru adoptarea de măsuri drastice, dar au reiterat apelurile la menţinerea distanţării fizice, respectarea măsurilor de igienă şi purtarea măştilor sanitare.

La Moscova, principalul focar al ţării şi unde şcolile sunt închise, bolnavilor cronici şi persoanelor de peste 65 de ani li s-a recomandat să rămână acasă. Totodată, autorităţile locale promovează telemunca, acolo unde este posibil.

În ultimele 24 de ore, capitala rusă a înregistrat 4.573 noi cazuri de COVID-19.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a reamintit că săptămâna aceasta se încheie vacanţa de toamnă şi că elevii din clasele primare vor reveni la cursuri, în timp ce elevii din clasele gimnaziale vor face cursurile online.

Potrivit municipalităţii moscovite, decizia ţine cont de faptul că numărul contagierilor în rândul şcolarilor este mai mare la elevii din cursurile gimnaziale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!