Coronavirus: Rusia anunţă un număr record de decese în ultimele 24 de ore

Coronavirus: Rusia anunţă un număr record de decese în ultimele 24 de ore

Autorităţile din Rusia au anunţat marţi că 852 de persoane au murit în urma complicaţiilor legate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat bilanţ zilnic de decese înregistrat până acum în pandemie în această ţară cu 146 milioane de locuitori, informează dpa.

Numărul zilnic de decese se află în creştere în Rusia de mai multe luni, cu vârfuri consemnate în ultimele zile.

Potrivit statisticii oficiale, bilanţul total al deceselor legate de infectarea cu coronavirus se ridică la 205.500, deşi se estimează că există un număr mare de cazuri neraportate.

Conform celor mai recente date, mai puţin de 30% dintre locuitori au fost vaccinaţi cu schema completă, chiar dacă Rusia a fost prima ţară din lume care a anunţat producerea unui vaccin eficace împotriva coronavirusului, în august 2020.

Date fiind cele peste 20.000 de cazuri noi de infectare raportate zilnic la nivel naţional, populaţia este tot mai îngrijorată că va fi necesară din nou introducerea de restricţii pentru limitarea propagării coronavirusului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru agenţia RIA Novosti că decizia de a reintroduce restricţii va reveni fiecărei regiuni a Federaţiei Ruse.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...