Coronavirus: Rusia este gata să colaboreze cu SUA şi Arabia Saudită în privinţa scăderii producţiei de petrol

Coronavirus: Rusia este gata să colaboreze cu SUA şi Arabia Saudită în privinţa scăderii producţiei de petrol

Rusia este gata să coopereze cu Statele Unite şi cu Arabia Saudită în privinţa scăderii producţiei de petrol, a anunţat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, care are în vedere o reducere de zece milioane de barili pe zi, transmite AFP.

"Suntem pregătiţi pentru un acord cu partenerii noştri în cadrul mecanismului OPEC şi suntem pregătiţi să cooperăm cu SUA pe acest subiect", a afirmat Vladimir Putin, conform transcriptului videoconferinţei cu ministrul Energiei, publicat pe site-ul Kremlinului.

"Conform estimărilor preliminare, cred că este posibil să existe o scădere (a producţiei de petrol) de aproximativ zece milioane de barili pe zi. Poate un pic mai puţin, poate un pic mai mult'', a precizat preşedintele rus.

"Cred că este necesară unirea eforturilor pentru echilibrarea pieţei şi reducerea producţiei" de petrol, a adăugat Vladimir Putin, adăugând că Rusia menţine o strânsă legătură cu partenerii saudiţii.

OPEC a confirmat vineri organizarea unei reuniuni extraordinare a membrilor şi aliaţilor săi luni, după ce, cu o zi înainte, preşedintelui american Donald Trump scrisese pe Twitter despre posibile reduceri ale producţiei saudite şi ruseşti, de ordinul a zece milioane de barili pe zi. Tweet-urile preşedintelui SUA au avut drept consecinţă creşterea preţului ţiţeiului.

Piaţa aurului negru este încă sub presiunea unei cereri scăzute din cauza restricţiilor asupra transportului de persoane şi de mărfuri impuse în întreaga lume pentru a combate răspândirea pandemiei COVID-19.

În acelaşi timp, oferta de petrol rămâne supra-abundentă pe fondul războiului preţurilor dintre Riad şi Moscova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...