Coronavirus: Rusia înregistrează 652 noi decese, un nou maxim de la începerea pandemiei

Coronavirus: Rusia înregistrează 652 noi decese, un nou maxim de la începerea pandemiei

Rusia a înregistrat în ultimele 24 de ore 652 noi decese de COVID-19, cea mai ridicată cifră de la declanşarea pandemiei, potrivit datelor publicate marţi de centrul operativ al combaterii coronavirusului, relatează EFE.

Cifra maximă anterioară s-a înregistrat în decembrie, când au fost raportate 635 de decese de COVID-19.

Moscova şi Sankt Petersburg, cele două oraşe cele mai afectate de pandemie, au raportat 121 şi respectiv 119 de decese în ultimele 24 de ore.

Sankt Petersburg, gazdă a partidei de la EURO 2020 dintre Spania şi Elveţia, a înregistrat luni 10 morţi de COVID-19, cu nouă mai puţin faţă de marţi.

În Rusia au fost detectate 20.616 noi cazuri de coronavirus într-o singură zi, dintre care 6.209 la Moscova şi 1.374 la Sankt Petersburg.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a reamintit luni că varianta Delta a coronavirusului care se extinde acum prin capitală este "mai contagioasă şi mai letală".

Autorităţile insistă că pentru a frâna pandemia este nevoie de "o rapidă vaccinare în masă", având în vedere că alte măsuri, precum izolarea, au caracter provizoriu.

Luni în capitala rusă au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare ce permit accesul la restaurante, baruri, cafenele şi evenimente cu public doar celor vaccinaţi, celor care au trecut prin boală în ultimele şase luni, sau celor care prezintă un test PCR negativ.

Până în prezent, Rusia a vaccinat anti-COVID-19 23 de milioane de persoane, potrivit ministrului sănătăţii, Mihail Muraşko.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi că până la începutul toamnei se va reuşi vaccinarea a 60 % dintre ruşi, aşa cum era prevăzut.

Rusia, cu 5.493.557 de cazuri în total, este a cincea ţară cea mai afectată de pandemie din lume, după SUA, India, Brazilia şi Franţa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...