Coronavirus: Şcolile publice sud-africane, închise din nou pentru o lună (preşedinte)

Coronavirus: Şcolile publice sud-africane, închise din nou pentru o lună (preşedinte)

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a anunţat joi o nouă închidere a şcolilor publice pentru o perioadă de o lună de data aceasta, în timp ce ''furtuna'' provocată de pandemia de COVID -19 loveşte ţara, relatează AFP.

"Guvernul a decis astăzi ca toate şcolile publice să se închidă pentru următoarele patru săptămâni", a spus Ramaphosa în cursul unei intervenţii televizate.

''Africa de Sud se află pe locul cinci în lume în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate şi mai mult de jumătate din toate cazurile se află în Africa. Furtuna coronavirusului a sosit într-adevăr", a apreciat el.

"Până în prezent, numărul total de cazuri confirmate este de 408.052" în Africa de Sud, dintre care "peste 6.000 de decese", a precizat preşedintele sud-african.

''Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a reduce la minimum'' răspândirea bolii, a adăugat el pentru a justifica închiderea din nou a şcolilor publice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”